Hilafet konferansına iptal ve gözaltı

Şeriatçı örgütün yapmak istediği Hilafet Konferansı iptal edildi.

Hilafet konferansına iptal ve gözaltı

Şeriatçı Hizb-ut Tahrir örgütünün 5 Mart’ta İstanbul’da düzenlemek istediği hilafet konferansı iptal edildi. Hizb-ut Tahrir örgütü hilafet konferansı için yaptığı çağrıda laiklik ve cumhuriyet “şeytani rejim” olarak adlandırılmıştı.

İptal üzerine şeriatçı Hizb-ut Tahrir açıklama yaptı. Örgüt Bayrampaşa Kaymakamlığı’nın iptal ettiği konferans için CHP’yi ve Gülen Cemaati’nin sorumlu tuttu. Açıklamada, örgütün medya bürosu başkanı Mahmut Kar ile Osman Yıldız’ın da gözaltına alındığı ifade edildi.

Şeriatçı örgütün yapmayı planladığı “Hilafet Konferansı”na eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka itiraz etmiş, etkinliğin iptali ve gerekli yasal işlemlerin başlatılması için girişimde bulunmuşlardı.

Şeriatçı Hizb-ut Tahrir’in yaptığı açıklama:

“Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu tarafından organize edilen 5 Mart 2017 Pazar günü İstanbul’da ‘Dünya Hilafet’e Neden Muhtaç’ başlıklı konferansımız, CHP ve Paralel Yapının bastırması sonucu Bayrampaşa Kaymakamlığı tarafından iptal edildi.

“Medya Bürosu Başkanımız Sayın Mahmut Kar ve Sayın Osman Yıldız gözaltına alındı.”

Hizb-ut Tahrir örgütü, referanduma ilişkin yaptığı açıklamada da “Türkiye’yi Kalkındıracak Olan Ne Parlamenter Sistem Ne de Başkanlık Sistemidir O Ancak İslam’ın Yönetim Sistemi Olan Raşidi Hilafet’tir!” demişti.

http://gazetemanifesto.com/2017/02/25/video-cumhuriyet-laikligi-hedef-alan-seriatci-orgutten-istanbulda-hilafet-konferansi/