Herkes zarf skandalını konuşurken, en iyi belgesel ödülü El Kaide prodüksiyonuna gitti!

Oscar ödüllerini En İyi Belgesel ödülü El Kaidecilere verildi.

Herkes zarf skandalını konuşurken, en iyi belgesel ödülü El Kaide prodüksiyonuna gitti!

Dünkü Oscar törenine damga vuran, En İyi Film ödülünün yanlış ekibe verilmesi konuşulmaya devam ederken, gecenin asıl skandalı olan En İyi Belgesel ödülünün “The White Helmets” belgeseline gitmesi gözlerden kaçtı.

Akademi üyelerinin belgesel dalında ‘en iyi’ olarak değerlendirdiği, Orlando von Einsiedel’ın yönetmenliğini yaptığı The White Helmets, emperyalizm ve onun taşeronu cihatçı çetelerce işgal altında olan Suriye’ye ilişkin ‘taraflı’ anlatımı ile uluslararası kamuoyunda büyük tepki ile karşılaşmış ve bir El Kaide prodüksiyonu olarak adlandırılmıştı.

Zira film doğrudan emperyalizm tarafından fonlanan ve Suriye’de kara propaganda çalışmaları yapmakla görevli El Kaideciler’den oluşan Beyaz Kasklılar adlı ‘sivil toplum’ örgütünün çalışmalarını anlatıyor. Bu çalışmaların ise yanlış bilgilendirme, Suriye’deki meşru iktidarı karalama ve cihatçı çetelerle işbirliği gibi tarafları olduğu ise tüm ilerici kesimler tarafından açık bir şekilde biliniyor.

(Haber görseli: Beyaz Kasklılar El Kaide logolu videoda, Suriye askerlerinin cesetleri ile birlikte zafer işareti yaparken görülüyor)