Her yolu deniyorlar: Camiye gelip en fazla puan toplayan gençlere 20 bin TL'lik ödül dağıtılacak

Gazete Duvar‘dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Isparta Müftülüğü, yeni başlattığı “Gülistan” projesi kapsamında etkinliklere katılan gençlere puan verecek, proje sonunda en çok puana sahip gençlere toplam 20 bin TL değerinde ödül dağıtılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı Diyanet dergisine konuşan Isparta Müftüsü Galip Akın, “Gülistan” projesini bu yıl eylem planına aldıklarını belirtirken, “sabah namazı buluşmaları, yurtlarda kalan öğrencilere yönelik... View Article

Her yolu deniyorlar: Camiye gelip en fazla puan toplayan gençlere 20 bin TL'lik ödül dağıtılacak

Gazete Duvar‘dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Isparta Müftülüğü, yeni başlattığı “Gülistan” projesi kapsamında etkinliklere katılan gençlere puan verecek, proje sonunda en çok puana sahip gençlere toplam 20 bin TL değerinde ödül dağıtılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı Diyanet dergisine konuşan Isparta Müftüsü Galip Akın, “Gülistan” projesini bu yıl eylem planına aldıklarını belirtirken, “sabah namazı buluşmaları, yurtlarda kalan öğrencilere yönelik programlar, millî ve manevi değerlerin içselleştirilmesi ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için pek çok etkinlikle gençlere rehberlik etmeye çalıştıklarını” söyledi.

Amaçlarının her camide birer gençlik grubu oluşturmak olduğunu söyleyen Akın, Gülistan projesinin amacının “camileri yeniden gençlerin çekim merkezi haline dönüştürmek” olduğunu belirtti.

Kızlar ve Erkekler için ayrı programların uygulandığı proje kapsamında erkekler için üç aşama mevcut. Bu aşamalar sırasında cami görevlileri gençlerle bizzat görüşüp “camiye bağlılıklarını” arttıracak, kısa sohbetler yapılacak, yakın çevrede bulunan diğer gençlik gruplarıyla ortak etkinlikler düzenlenecek ve ayda bir defa olmak üzere merkezi buluşmalar düzenlenecek.

Kız öğrenciler için de uygulanan bu projede Kur’an kursu öğreticileri kendi içlerinde 11 grup hâlinde eşleştiriliyor. Bu grupların her biri müstakil olarak ayda bir defa öğrencileri ile ortak bir faaliyet gerçekleştirirken, ayda bir defa da müftülüğün organize ettiği genel gençlik buluşmalarına bütün gruplar öğrencileri ile birlikte katılıyor.

Proje kapsamında etkinliklere katılan gençlere program başına belirli bir puan verilecek. Toplanan bu puanlar proje sonunda hesaplanacak ve en yüksek puanı alan öğrencilere toplamda 20 bin TL değerinde hediye dağıtılacak.