Her sokağa çıkan bizden mi?

Her sokağa çıkan bizden mi?

03-09-2017 22:48

Başta Venezuela, Ukrayna ve Mısır olmak üzere dünyada yaşanan sokak hareketleri üzerinden başka ülkelerde gelişen siyasal olayları yakından bakmak gerek. Basında günlük olarak yer eden dünyadaki sokak eylemleri ve hareketleri, ülkemizde tam olarak değerlendirilemiyor. Ülkemizde son dönemde yaşanan büyük kitlesel eylemler ile -Gezi Direnişi, Adalet Yürüyüşü gibi- başka ülkelerde ortaya çıkan eylemlerle benzerlikler kurulabiliyor. Ancak... View Article

Başta Venezuela, Ukrayna ve Mısır olmak üzere dünyada yaşanan sokak hareketleri üzerinden başka ülkelerde gelişen siyasal olayları yakından bakmak gerek. Basında günlük olarak yer eden dünyadaki sokak eylemleri ve hareketleri, ülkemizde tam olarak değerlendirilemiyor.

Ülkemizde son dönemde yaşanan büyük kitlesel eylemler ile -Gezi Direnişi, Adalet Yürüyüşü gibi- başka ülkelerde ortaya çıkan eylemlerle benzerlikler kurulabiliyor. Ancak işin aslı tam olarak öyle değil.

Bu açıdan dünyadaki gelişmeleri yakından izlemek ve ortaya çıkan siyasal hareketleri bütün boyutlarıyla ele almak gerek. Bu sayımızda Venezuela, Mısır ve Ukrayna’yı inceledik. Son 10 yılda yaşanan gelişmeleri, ortaya çıkan kitle hareketlerini ve siyasal durumu analiz ettik.

PUSULA’da bu hafta “Her sokak hareketi meşru mudur?” başlıklı giriş yazısı dışında, Ahmet Elibol’un yazdığı “Tahrir’den Rabia’ya Mısır“, Behiç Oktay’ın yazdığı “Ukrayna’da Neo-Nazilerle gelen ‘özgürlük’” ile Taylan Yılmaz’ın yazdığı “Venezuela’da neler oluyor?” başlıklı yazılara yer veriliyor.

İyi okumalar dileriz…