Hepimiz 'yanlış anlamışız': Samsun Valiliği'nden skandal konuşma için açıklama

Samsun Valiliği, Vali Kaymak'ın öğrencilere şiddet uygulayabilme 'yetki'si verdiği konuşmasını yalanladı.

Hepimiz 'yanlış anlamışız': Samsun Valiliği'nden skandal konuşma için açıklama

Samsun Valiliği, Vali Osman Kaymak’ın “Öğrencinin terbiye amacıyla hafif okşanması konusunda rahat olun. Veliler ‘Öğrencimizi dövdü’ diye şikayet edebilir ama öğretmen psikopat değilse ve terbiye için bunu yapmışsa biz öğretmenin yanındayız” gibi skandal konuşmalarının yanlış anlaşıldığını öne sürdü.

Valilik resmi internet sitesinden yayınlanan yazılı açıklamada, Vali Kaymak’ın konuşmasında kullandığı ifadelerin bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yanlış anlaşılmalara neden olduğu iddia edildi.

Açıklamada şunlar yer aldı:

“Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın konuşmanın anlamsal bütünlüğü incelendiğinde; iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmenin önemi üzerinde durulduğu görülecektir. Ayrıca konuşmasında; veli, öğretmen ve öğrenci arasında yapıcı disipline dayalı bir ilişkinin gerekliliğinin şart olduğu ve bu çerçevede geleceğimizin teminatı çocuklarımızın aldığı eğitim ve öğretimde hem akademik, hem de sosyal anlamda çocukların gelişimine olumlu etkisi olacağından bahsedilmiştir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin pedagojik gerçeklere dayanan, etkili ve kaliteli bir eğitim alması en önemli önceliklerimizdendir. Söz konusu konuşmada bir öğretmenin öğrenciye şiddet uygulayabileceği anlamı kesinlikle kast edilmemiştir.”

Ne demişti?

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın 22 Ağustos Salı günü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, ‘Yönetici Akademisi’ açılış programında yapmış olduğu konuşmada, “Müdür okuluna hakimse, veliyle ve öğrenciyle çok güzel bir diyalog kurmuşsa sorun yaşanmamalı. Hiç yaşanmamalı demiyorum, olursa kendinizi sorgulamalısınız. Biz de sorgularız. Bu söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın ama eskiden olduğu gibi öğrencinin terbiye amacıyla hafif okşanması konusunda rahat olun. O konuda şikayet edilebilir, malum insanlar en küçük şikayette ‘Öğretmen öğrencimizi dövdü, kulağını çekti şikayetçiyim’ diye dilekçe yazıyor valiliğe. Eğer öğretmen psikopat değilse, terbiye amaçlı ve çocuğun geleceği için sınıfında bunu yapmışsa biz bu konuda her zaman öğretmenin ve sizin yanınızdayız” dediği ortaya çıkmıştı.