HDP'li üç milletvekili gözaltına alındı

HDP'li milletvekilleri Osman Baydemir ve İmam Taşçıer ile Ahmet Yıldırım Diyarbakır'da gözaltına alındı.

HDP'li üç milletvekili gözaltına alındı

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım gözaltına alındı. Vekiller, ifadelerinin alınması sonrası serbest bırakıldı.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman sabah saatlerinde İstanbul’daki evinden gözaltına alındı. Hakkında zorla getirme kararı olan Adıyaman, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine götürdü. Adıyaman buradaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Taşçıer, Baydemir ve Yıldırım’a da gözaltı

Öğle saatlerinde ise bir diğer HDP’li Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır’daki evinden çıktığı sırada gözaltına alındı. Taşçıer’in savcılığın tebligatına karşın ifade vermeye gitmediği ve hakkında “zorla getirme” kararı verildiği belirtildi.

Taşçıer, savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken Diyarbakır Adliyesi’nde KCK duruşmasına katılmak üzere giden HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir de haklarındaki “zorla getirme” kararı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Adıyaman, Baydemir ve Yıldırım da savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.