HDP'li milletvekillerinden Meclis'te protesto

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın milletvekilliği düşürülmesi kararının Meclis’te okunması sırasında HDP’li milletvekilleri alkışlarla ve sıra kapaklarına vurarak protesto gerçekleştirdi. Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın ise, ‘içtüzük hükümleri doğrultusunda başkanlığa gelen tezkerelerin okunmak zorunda olduğunu’ söyledi. Daha sonra da, “Başkanlığın genel kurula sunuşları var” diyerek Aydoğan hakkında kesinleşen cezayı okumaya başladı. “O heyet... View Article

HDP'li milletvekillerinden Meclis'te protesto

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın milletvekilliği düşürülmesi kararının Meclis’te okunması sırasında HDP’li milletvekilleri alkışlarla ve sıra kapaklarına vurarak protesto gerçekleştirdi.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın ise, ‘içtüzük hükümleri doğrultusunda başkanlığa gelen tezkerelerin okunmak zorunda olduğunu’ söyledi. Daha sonra da, “Başkanlığın genel kurula sunuşları var” diyerek Aydoğan hakkında kesinleşen cezayı okumaya başladı.

“O heyet bugün ‘terörist’ olarak yargılanıyor”

Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, halen Kandıra cezaevinde tutulan Aydoğan’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yol açan cezayı veren 3 kişilik yargı heyetinin tamamının HSYK tarafından ihraç edildiğini ve bu kişilerin bugün ‘terörist’ olarak yargılandığını söyledi.

Yıldırım’ın sözleri ve HDP’lilerin protestoları üzerine Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, “Herkes yaptığının karşılığını görür. Kusura bakmayın” diye seslendi. Bu tartışma sonrası HDP grubu genel kurul salonunu terk etti.