HDP'den açlık grevi açıklaması

HDP'li vekiller Burcu Çelik ve Sırrı Süreyya Önder Meclis'te açlık grevi eylemine dair açıklama yaptı.

HDP'den açlık grevi açıklaması

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve HDP Cezaevi Komisyonu Sözcüsü Burcu Çelik, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın açlık grevlerine dair açıklama yaptı.

Cezaevlerindeki duruma dair bilgi veren Burcu Çelik “Artık kritik sürece girmiş bulunuyoruz. Sağlık durumları kötüye gidiyor. Çok ciddi kilo kayıpları var ve kronik rahatsızlıklar ortaya çıkmaya başladı. Yorgunluk ve bitkinlik halleri mevcut. Bu durumda bütün yetkililerin adım atması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Çelik’ten sonra konuşan Önder ise “Sadece 2009 Nisan’ı ile 2011 Ekim’i arasında 7 bine yakın insan KCK adı verilen operasyonlarla tutuklandı. Hiçbirinin şiddetle ilişkisi kanıtlanamadı. Bu iddianameleri düzenleyen yargıçlar bugün darbeci olarak cezaevinde. Sadece son bir buçuk sene içinde HDP’nin başarısı yargı eliyle çürütülmek istemiyor. Bunun bilançosu ise 5 bini aşkın partilimiz zindanlara atıldı. Bugün açlık grevlerine bakarken bu olguyu göz önünde tutmalıyız. Eş Başkanımız Demirtaş ve vekil arkadaşlarımız, cezaevindeki tüm mahkumlara yönelik bu ihlallere dikkat çekmek için açlık grevine başladı” dedi.