'Hayır' sesi Gökdere Köyü'nden yükseldi

Başkanlığa Hayır Komiteleri İzmir'in Gökdere Köyü'nde buluştu.

'Hayır' sesi Gökdere Köyü'nden yükseldi

Başkanlığa Hayır Komiteleri’nin ülkenin dört bir yanında yürüttüğü mücadele dün ‘Hayır pikniğiyle’ İzmir Gökdere Köyü mesire alanına taşındı.

Gökdere’deki mesire alanında bulunan gençlerin ve emekçilerin de katıldığı piknik forumla başladı.

Neden ‘HAYIR’ demeliyiz?

İlk başlığın ‘Neden Hayır?’ sorusu olduğu piknikte, memleketin içerisinde bulunduğu referandum sürecinin değerlendirilmesi yapılırken gericilik, kadın düşmanlığı ve hükümet politikalarının ülkeyi derin bir çıkmaza götürdüğü foruma katılan köylüler tarafından da dile getirildi.

 

Forumda bir nakliye işçisi söz alarak “Ben limana demir götürür getiririm. Yeni bir gemi yapılmış 25 tonluk, adına da 15 Temmuz demişler, geminin sahibi yıllar önce parmağımdaki yüzükten başka malım yok, çıkarsa bilin ki haramdır demişti. Şimdi görüyoruz ki o 15 Temmuz isimli gemi haramdır, o bizim haklarımız gasp edilerek alınmıştır. Bu duruma karşı yapacağımız iş örgütlenip bunlara karşı çıkmaktır. Ben bunun gerçekliğine inanıyorum ve başaracağımızı da biliyorum.” dedi.

“İnsanların hayallerini çalıyorlar”

Forum devam ederken Gökdere Köyü’nden bir genç söz alarak “Biz yıllardır okuyoruz hayallerimiz var ama okulu bitirince işsizler ordusuna katılıyoruz. Ülkenin büyük bir kesimi işsizlik çilesiyle boğuşuyor ve bizler buna hayır diyoruz.” dedi.

“Okulda, fabrikada, hayatın her alanında ‘Hayır’ı örgütlemeye çağırıyoruz.”

Forumun sonun da Hayır Komiteleri adına söz alan bir öğrenci “Biz bu memleketin her köşesinde insanca bir yaşamın başlangıcı olacak bu adım için ‘Hayır’ı örgütlüyoruz. Bugün Gökdereli arkadaşlar davet etti ve buradayız. Ülkemizin geçtiği bu karanlık süreçten çıkışın tek yolu örgütlü bir halk mücadelesidir. Biz Hayır Komiteleri olarak okulda, fabrikada, sokakta, hayatın her alanında ‘Hayır’ı örgütlemeye çağırıyoruz.” diye konuştu.