Hayır Komiteleri MSM'ye çağırıyor: Saat 19.00'da, aydınlığın ve sanatın yanındayız!

Başkanlığa Hayır Komiteleri bu akşam Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSGM) önünde gerçekleştirilecek buluşma için çağrıda bulundu.

Hayır Komiteleri MSM'ye çağırıyor: Saat 19.00'da, aydınlığın ve sanatın yanındayız!

Başkanlığa Hayır Komiteleri bu akşam Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) önünde gerçekleştirilecek buluşma için çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz pazar gecesi yakılmak istenen Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Sanata ve Sanatçıya karşı düzenlenen terör ve sindirme operasyonuna en güzel cevabı yüzyıllardır olduğu gibi yine sanatımızla vereceğiz.” denilerek bu akşam düzenlenecek buluşmaya çağrı yapılmıştı.

‘HAYIR’ için örgütlenme çalışmalarına hızla devam eden Başkanlığa Hayır Komiteleri, MSM önünde yapılacak buluşma için “başkanlık adıyla ülkemizin diktatörlüğe götürülmek istendiği bu dönemde aydınlığın ve sanatın yanındayız” açıklamasıyla tüm ‘Hayır’cıları dayanışma çağrısı yaptı.

Hayır Komiteleri’nin açıklaması şöyle:

“19.00’da Müjdat Gezen Sanat Merkezi önündeyiz.
Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanması ülkemizde yaşanan karanlığın ve faşizmin açık göstergesidir.
Bugün başkanlık adıyla ülkemizin diktatörlüğe götürülmek istendiği bu dönemde aydınlığın ve sanatın yanındayız.
Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin yakılmasına karşı dayanışmamızı göstermek için bugün saat 19.00’da buluşuyoruz.
Tarih: 24 Şubat Cuma
Saat: 19.00
Yer: Ziverbey Müjdat Gezen Sanat Merkezi
Hayır Komiteleri”

TKH: Saldırı münferit değil!

Kundaklama girişiminin ardından MSM’nin buluşma çağrısına Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü de “Sanatın ve aydınlığın yanındayız!” diyerek yanıt verdi. TKH’den yapılan açıklamada “Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne yapılan saldırı münferit bir saldırı değil, AKP iktidarı tarafından kurulan düzenin gerçek fotoğrafıdır.” denilerek, akşam saat 19.00’da düzenlenecek buluşmaya çağrıda bulunuldu.

TKH’nin açıklaması şöyle:

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin yakılması münferit bir vaka olarak görülemez.
1993 yılında Sivas’ta 35 insanımızın bir otelde yakılarak katledilmesini unutmadık. O günden bugüne gericilik adım adım ülkemizi teslim almış, karanlık her yeri sarmış, gerici saldırganlık ve faşizm bugün her türlü ilerici değere saldırmaktan geri durmamıştır. Daha dün Kırşehir’de bir kitabevinin yakılması ve bugün Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanması ülkemizin içinde bulunduğu durumu açık olarak göstermektedir.
Alışmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz.
Bu karanlık tabloda bugün başkanlık adıyla diktatörlük kurmak istemektedirler. Halkımız referanduma giderken bu gerçekleri görmeli, yakanların kurmak istedikleri diktatörlük düzenine HAYIR demelidir.
Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne yapılan saldırı münferit bir saldırı değil, AKP iktidarı tarafından kurulan düzenin gerçek fotoğrafıdır.
Karanlığa Hayır demek için bugün saat 19.00’da Müjdat Gezen Sanat Merkezi önünde buluşuyoruz.
Bütün ilerici yurttaşlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ
İstanbul İl Örgütü