Hava Kuvvetleri Komutanı'ndan 'Kılıçdaroğlu'na karşılama' açıklaması

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun askeri törenle karşılanması ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanı'ndan 'Kılıçdaroğlu'na karşılama' açıklaması

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bandırma’daki üs komutanlığında askeri törenle karşılanması ile ilgili olarak açıklama yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referandum öncesi Balıkesir ve ilçelerini kapsayan gezisine Bandırma’dan başlamıştı. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan özel uçak sivil uçuşlar için de kullanılan Bandırma 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı pistine inmişti. CHP Lideri’ni burada bir tören mangasının selamlayarak karşılaması ve Kılıçdaroğlu’nun yanındakilerle birlikte Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer’e nezaket ziyaretinde bulunması yandaşların tepkisine neden olmuştu.

“Kasıt yok, kusur var”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM’de düzenlenen resepsiyonda konuşan Org. Abidin Ünal, “İnceleme, Sayın Genelkurmay Başkanı’nın direktifiyle başladı. Ben incelemeyi tamamladım, raporumu sundum. İki kelimeyle söyleyeyim, kasıt yok, kusur var” dedi.

Bakan Işık: Onlarınki iç inceleme, benim teftiş kurulum var

Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da bugün açıklamada bulundu. TGRT’de konuşan Işık, “Dün akşam Hava Kuvvetleri Komutanımızın ifadesi, kendi iç incelemesidir. Asıl bağlayıcı olan bakanlık Teftiş Kurulu. Şu anda verdiğim emir, inceleme ve gerektiğinde soruşturma emridir” dedi.

Bakan Işık şunları söyledi:

“Hava Kuvvetleri Komutanı, bu olayla ilgili kendi içinde bir inceleme yapmış; ama bana bağlı olduğu için benim de bir teftiş kurulum var. Ben de Teftiş Kurulu Başkanımızı bizzat görevlendirdim. ‘Git, bu konuyu incele ve gerektiğinde soruşturmayı yap ve bununla ilgili raporu bana getir’. Dün akşam Hava Kuvvetleri Komutanımızın ifadesi, kendi iç incelemesidir. Bağlayıcı değil; ama asıl nihai karar,  bakanlığımızın Teftiş Kurulu’nun. O gelecek rapora göre, biz de işlem yapacağız. Hava Kuvvetleri’nin kendi iç incelemesi açısından o değerlendirme belki makul olabilir; ama asıl bağlayıcı incelemeyi bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı yapacak. Başkanımızın getireceği rapora göre, biz de değerlendirmemizi yapacağız. Hava Kuvvetleri’nin kendi iç incelemesi, bunun bağlayıcı bir yönü yok. Asıl bağlayıcı olan bakanlık Teftiş Kurulu. Şu anda verdiğim emir, inceleme ve gerektiğinde soruşturma emridir”