Hastaneye kaldırılan Baykal'la ilgili CHP'den açıklama

CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, partisinden açıklama geldi.

Hastaneye kaldırılan Baykal'la ilgili CHP'den açıklama

Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altına alınan eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin, partisinden açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu ancak yapılan anjiyoyla damar açıldı, o pıhtının yarattığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi. İşlem bitmek üzere,oradan da yoğun bakıma alıp ilaçla takip edecekler.” dedi.

Baykal’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Bingöl, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Deniz Baykal’ın sabah erken saatlerde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleriyle önce özel bir hastaneye kaldırıldığını belirten Bingöl, sonrasında ileri tetkik yapılmak üzere İbn-i Sina Hastanesi’ne transfer edildiğini söyledi.

Bingöl, “Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu ancak yapılan anjiyoyla damar açıldı, o pıhtının yarattığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi. İşlem bitmek üzere, oradan da yoğun bakıma alıp ilaçla takip edecekler. Korkulacak bir şey yok.” bilgisini verdi.

Beyne giden bir damarda tıkanıklığın olduğunu ifade eden Bingöl, damarın tümüyle kapanmadığını, kısmi tıkanıklığın giderildiğini kaydetti.