Hastanede Emine Erdoğan OHAL'i

Emine Erdoğan'ın ziyaret edeceği hastanede olağanüstü hal ilan edildi.

Hastanede Emine Erdoğan OHAL'i

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın bugün ziyaret edeceği Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanan güvenlik önlemleri hastane çalışanlarına ve hastalara zor anlar yaşattı.

Gazete Manifesto‘nun bir okurunun ilettiği bilgiye göre, günler öncesinden doktorlar, hemşireler ve diğer hastane personelinin GBT kontrolleri yapılarak başlanan güvenlik uygulamaları, ziyaretin gerçekleşeceği bugün üst seviyeye taşındı. 

Edinilen bilgiye göre, hastane çalışanlarının otopark olarak kullandığı hastane bahçesindeki alana bugün hiç bir araç alınmazken ve personel civardaki özel otoparklara yönlendirildi.

Ülkede OHAL rejimi hayatın her yönünde baskısını devam ettirirken, Ankara’da bir hastanede yaşananlar da bunun bir örneği oldu. Cumhurbaşkanlığı korumaları ve polisin doldurulduğu hastane bahçesi, Ankaralıların Yüksel Caddesi’nden tanıdığı metal bariyerlerle çevrildi. Hasta ve personel giriş çıkışlarının kimlik kontrolü ve üst aramasıyla gerçekleştiği hastanede bugün acil servis dışında hasta kabulü yapılmayacağı da öğrenildi.

Bununla birlikte, daha önceki dönemlerde hastane personeli tarafından da cumhurbaşkanlarının kendisi için bile bu kadar önlem alınmadığını belirtiliyor. Bir de konuşma yapması beklenen Emine Erdoğan’ın, cumhurbaşkanı eşi olmak dışında, hangi sıfatla konuşacağı ve ne diyeceği de merak ediliyor.