Haşdi Şabi'den Irak yönetimine çağrı: Ülkedeki ABD'lileri sınır dışı edin

Irak’ta IŞİD ile savaşan paramiliter çatı örgütü Haşdi Şabi Trump yönetiminin Iraklıları da kapsayan ‘vize yasağına’ sert tepki gösterdi. Örgüt Irak yönetimine ülkedeki ABD’lilerin sınır dışı edilmesi çağrısı yaptı. Haşdi Şabi’den yapılan açıklamada ‘ ABD Başkanı’nın Irak vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklaması kararının ardından biz ABD’lilerin Irak’a girmesinin önlemesini ve şu anda Irak’ta bulunan ABD’lilerin ülkeden... View Article

Haşdi Şabi'den Irak yönetimine çağrı: Ülkedeki ABD'lileri sınır dışı edin

Irak’ta IŞİD ile savaşan paramiliter çatı örgütü Haşdi Şabi Trump yönetiminin Iraklıları da kapsayan ‘vize yasağına’ sert tepki gösterdi. Örgüt Irak yönetimine ülkedeki ABD’lilerin sınır dışı edilmesi çağrısı yaptı.

Haşdi Şabi’den yapılan açıklamada ‘ ABD Başkanı’nın Irak vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklaması kararının ardından biz ABD’lilerin Irak’a girmesinin önlemesini ve şu anda Irak’ta bulunan ABD’lilerin ülkeden sınır dışı edilmesini talep ediyoruz” dendi
Ancak açıklamanın Irak’taki ABD askerlerini kapsayıp kapsamadığı belirtilmedi.

Zira Musul’un IŞİD’den kurtarılması için ABD bu kentin yakınlarına askerlerini konuşlandırmıştı. Ülkede ayrıca eğitim ve danışmanlık için binlerce ABD askeri bulunuyor.

Trump yönetimi ABD’nin ‘radikal İslamcı teröristlerden’ korunması çabaları kapsamında göçmen alımı programını sonlandırmış ve Irak da dahil çoğunluğu Müslüman 7 ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini 90 günlüğüne durduran başkanlık kararnamesi cuma günü çıkarmıştı.