"Cumhuriyet'le mi yönetilelim, Teokrasi ile mi?", "Çanakkale mi destan, 15 Temmuz mu?"

Emekli Kıdemli Albay Ali Türkşen, Harp Okulları'ndaki mülakatlarda sorulan sorulara ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Eski SAT komandosu ve Balyoz davası mağduru Emekli Kıdemli Albay Ali Türkşen, darbe girişiminin ardından AKP’nin kapatıp Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden yapılandırarak açtığı Harp okulları’ndaki mülakatlarda sorulan sorulara ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Türkşen, Harp okulları mülakatlarında sorulan sorulara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Harp okulları mülakatlarında “Çanakkale mi destan, 15 Temmuz mu?” sorusunu soranlar milletin ordusuna mı subay adayı alıyorlar acaba? dedi.

Türkşen, öğrenci adaylarından kendisine mülakatlarla ilgili gelen mesajları da paylaştı. Buna göre öğrencilere sorulan skandal sorulardan birisi de “Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet ile mi yoksa Teokrasi ile mi yönetilmeli?” mi oldu. Buna “Teokrasi” yanıtı vermeyen aday ise elendi.

Bir başka mesajda ise adaya “Genelkurmay Başkanı’nın emri karşısında Cumhurbaşkanı’nın zıt emir vermesi halinde kime uyması gerektiği” soruldu. Burada da, “Cumhurbaşkanı” cevabını vermeyen aday elendi.

 

http://gazetemanifesto.com/2017/07/20/ayni-menzile-yuruyus-devam-ediyor-harbiyeye-ogrenci-alimlarinda-skandal-sorusturmalar/