"Hande Fırat istifa etti" iddiası

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın istifa ettiği, ancak gazete yönetiminin karar veremediği iddia ediliyor.

“Karargah rahatsız” haberi sonrası AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sert sözlerle hedef aldığı Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın istifa ettiği, ancak gazete yönetiminin henüz karar veremediği iddia ediliyor.

Erdoğan’ın “Karargâh rahatsız” haberine ilişkin olarak “Çok çok çirkin, terbiyesizlik, seviyesizlik, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi, TSK’yı haydi haydi rahatsız etmiştir, herkes yerini, konumunu bilecek. Bizi kendi içimizde kim birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ödeyecektir” şeklindeki sert çıkışının ardından Ağustos 2014’ten bu yana Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Sedat Ergin görevden alınmış yerine de Hürriyet yazarlarından eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila getirilmişti.

Ergin’in görevinden alınmasının ardından Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın da, Medyaradar‘a gelen ‘kulis’ bilgilere göre tepe yönetimiyle konuştuğu ve istifasını sunduğu öğrenildi. Ancak istifanın kabulünün gazeteye ne getireceği ya da kamuoyunda nasıl yankı bulacağı kestirilemediği için Fırat’ın kararı henüz masada bekliyor.