Hamburg'da büyük protestolar: Ülke liderleri otellerinden çıkamadı

G20 zirvesinin düzenlendiği Hamburg'da ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump gösteriler nedeniyle otelinden çıkamadı.

Hamburg'da büyük protestolar: Ülke liderleri otellerinden çıkamadı

G20 zirvesinin düzenlendiği Hamburg’da zirveyi protesto eden binlerce kişi bir çok bölgede yolları kapatırken, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump gösteriler nedeniyle otelinden çıkamadı.

G20 ülkelerinin liderleri zirvenin açılışının ardından görüşmeleri sürdürürken, binlerce gösterici Hamburg sokaklarında polisle çatıştı.

Kentte hayatı büyük ölçüde durduran eylemler devam ederken, Melania Trump’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Joachim Sauer’in ev sahipliği yaptığı ve liderlerin eşlerinin katıldığı toplantıya gösteriler nedeniyle gidemediği belirtildi. ABD’li bir sözcü, Melania Trump’ın güvenlik konusunda garanti verilememesi nedeniyle otelinden çıkmadığını duyurdu. Donald Trump’ın da çok sayıda eskort aracı eşliğinde toplantının yapıldığı alana vardığı ifade edildi.

Öte yandan Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile birlikte kaldıkları otele protestocuların saldırması nedeniyle bir süre otelden çıkamadıklarını belirtti. Turnbull ve Widodo daha sonra G20’nin yapıldığı alana ulaştı.