Hamas sınır kapılarını Filistin Uzlaşı Hükümeti'ne devretti

Hamas, Gazze Şeridi'ndeki sınır kapılarının kontrolünü Uzlaşı Hükümeti'ne devretti. Uzlaşı Hükümeti, Gazze'de Hamas tarafından getirilen tüm harç ve gümrük vergilerini kaldırdığını duyurdu.

Hamas sınır kapılarını Filistin Uzlaşı Hükümeti'ne devretti

Hamas ve Fetih hareketleri arasında 12 Ekim’de Mısır’ın başkenti Kahire’de imzalanan anlaşma çerçevesinde ilk somut adım bugün atıldı. Hamas, yapılan bir törenle Gazze Şeridi’nin İsrail ve Mısır ile olan sınır kapılarındaki kontrolünü tamamen Filistin Uzlaşı Hükümeti’ne devretti.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, Refah Sınır Kapısı’nda düzenlediği basın toplantısında, bugün itibarıyla tüm sınır kapılarını devraldıklarını söyledi.
Hasayine, Mısır’a anlaşma nedeniyle teşekkür ettiği kouşmasında “Bugün Filistin Başbakanı Rami Hamdallah’ın direktifleri doğrultusunda tüm sınır kağılarındaki görevlerimizi yerine getirmeye başlıyoruz.Artık sarı ve yeşil yok. Tüm Filistinliler tek bir Filistin bayrağı altında” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde Filistin Başbakanı Hamdallah’ın Gazze’yi ziyaret edeceğini de söyleyen Hasayine, “Sınır kapılarının Uzlaşı Hükümeti’ne devredilmesi adımını ‘uzlaşı yolundaki gerçek başlangıç’ olarak nitelendirerek, “Artık tüm çabaların, bölünme sayfasını geri gelmemek üzere kapatması yönünde olmasını temenni ediyorum” dedi.