Hamaney'den İbadi'ye: ABD'nin hilekârlığına karşı dikkatli olun ve asla onlara güvenmeyin

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'den İran'da temaslarda bulunan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'ye 'ABD' uyarısı geldi.

Hamaney'den İbadi'ye: ABD'nin hilekârlığına karşı dikkatli olun ve asla onlara güvenmeyin

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran’da temaslarda bulunan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile yaptığı görüşmede, “IŞİD’i ABD yarattı. ABD’ye asla güvenmeyin” ifadesini kullandı.

Türkiye’deki temaslarının ardından Tahran’a geçen İbadi, İran lideri Hamaney tarafından kabul edildi.

İran liderinin ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Hamaney, “IŞİD’i ABD’nin kendisi yarattı. Teröristler Irak halkı ve devletine yenilince kendilerini bu önemli gelişmeyle birlikte gösteriyorlar. ABD’nin hilekârlığına karşı dikkatli olmalı ve asla onlara güvenmemelisiniz” diye konuştu.

İran’ın Irak devletinin ülkenin toprak bütünlüğünü savunmaya yönelik yaptığı eylemleri desteklediğini kaydeden Hamaney, Irak hükümetinin komşu ülkelerle ve bölgeyle olan ilişkilerini geliştirme çabalarını da desteklediklerini söyledi.

Görüşmede İbadi ise  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) gerçekleştirdiği referandum konusuna değinerek, “IKBY’deki kardeşlerimize de söylediğimiz gibi bölünmenin ülkemizi tehdit etmesine asla izin vermeyeceğiz. Irak’ın toprak bütünlüğü ve birlikteliğini dikkatlice koruyacağız ” dedi.