Halkın parasını referandum kampanyasına harcıyorlar: Örtülü ödenekten iki ayda 459 milyon!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP, örtülü ödenek giderlerini kendi çıkarları için usülsüzce kullanıyor.

Halkın parasını referandum kampanyasına harcıyorlar: Örtülü ödenekten iki ayda 459 milyon!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP, halkın cebinden karşılanan örtülü ödenek giderlerini kendi çıkarları için usülsüzce kullanmaya devam ediyor.

Örtülü ödenekten harcanan para başkanlık referandumu için kampanya çalışmalarının başladığı Şubat ayında yüzde 65 artarak 282 milyon liraya yükselirken, 16 Nisan’a doğru bu miktar katlanarak artıyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer‘in haberine göre, örtülü ödenekten, inşaat harcamaları dahil yılın ilk iki ayında 459.2 milyon lira para harcandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın kullanma yetkisinde olan bütçedeki gizli hizmet giderleri şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 72, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 65 oranında artarak 282 milyon 263 bin liraya yükseldi. İlk iki ayda gizli hizmet adı altında yapılan toplam harcama ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62.5 oranında arttı, 446 milyon liraya çıktı. Bu yılın ilk iki ayında örtülü ödenekten ayrıca inşaat ve benzeri yatırım amaçlı 41 milyon 572 lira da sermaye gideri yapıldı. İki ayda örtülü harcama 459 milyon 234 bin liraya ulaştı.