Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'nin 2017 takvimi açıklandı

Devrimci hukukçu Halit Çelenk'in anısına düzenlenen "Halit Çelenk Hukuk Ödülleri"nin 2017 takvimi açıklandı.

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'nin 2017 takvimi açıklandı

Bu yıl üçüncüsü verilecek olan ve devrimci hukukçu Halit Çelenk’in anısına düzenlenen “Halit Çelenk Hukuk Ödülleri”nin takvimi ve katılım koşulları açıklandı.

Amacının, “Yaşamda ve hukukta devrimci duruşun, adaletsizliğe karşı mücadelenin simgelerinden olan Halit Çelenk’in hukuk mücadelesi ve eserleri doğrultusunda toplumsal ilişkiler ile hukuk arasında bağlantı kuran yayın, tez ve diğer eserler üretilmesini teşvik etmek” olduğu ifade edilen ödüller için son başvuru tarihi 1 Mart 2017 tarihi olarak belirlendi. Ödüller ise 5 Mayıs 2017 tarihinde verilecek.

Halit Çelenk’in 5 Mayıs 2011 tarihinde aramızdan ayrılmasından sonra başlatılan çalışma doğrultusunda ilki 2015 yılında verilen Hukuk Ödülleri’nin bu yıl üçüncüsü düzenleniyor.

Türkiye Barolar Birliği’nin de katkılarıyla hayata geçirilen Halit Çelenk Hukuk Ödülleri’nin Seçici ve Düzenleyici Kurulu’nda ise Prof. Dr. Rona Aybay, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Ali Murat Özdemir, Yard. Doç. Dr. İlker Kılıç, Av. Ersan Şansal, Av. Başar Yaltı, Av. Barış Aybay, Serpil Çelenk Güvenç, Av. Bilgütay Hakkı Durna, Ali Rıza Aydın ve Av. Özlem Şen yer alıyor.

Ayrıntılı bilgi için http://halitcelenk.org/ sitesi ziyaret edilebilir.