Halit Akçatepe uğurlandı

Halit Akçatepe için Caddebostan Kültür Merkezi'nde anma töreni yapıldı.

Halit Akçatepe uğurlandı

Sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe için Caddebostan Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törene Akçatepe’nin ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri katıldı. Eski eşi Tülin Alpman ile çocukları Itır Akçatepe, Ebru Akçatepe ve torunları Alara ve Cem taziyeleri kabul etti. Akçatepe’nin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu son kez sahneye çıkarıldı, “Unutmayacağız” yazısıyla bir fotoğrafı perdeye yansıtıldı.

Törenin sunuculuğunu Hababam Sınıfı oyuncularından Ercan Gezmiş yaptı. Halit Akçatepe’nin GATA’da tedavisi sürerken Tarık Akan’ın ziyarete geldiğini anlatan Gezmiş, ” Tarık ağabeyiyle karşılaştıklarında inanılmaz sevindi. Gözleriyle 45 dakika karşılıklı konuştular”dedi.

Törende aile adına konuşan Halit Akçatepe’nin kızı Ebru Akçatepe, “İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir baba. Bir evlat olarak diyorum ki; bu miras da bize yeter” dedi.

“Babamla ilk kez aynı sahnedeyim”

Ailesinin sanatçı bayrağını bir tiyatrocu olarak kendisinin taşıyacağını söyleyen Ebru Akçatepe, “Babamla bugün ilk kez birlikte aynı sahnedeyiz. Oysa daha önce bunu yapabilirdik. Ben onun izinden yürüyerek tiyatrocu oldum. Ailemizin sanat bayrağını taşıyorum. Yakın tarihte bir Halit Akçatepe gecesi düzenleyecektik. Bu sahnede düzenleyecektik. Birçok filmde canlandırdığı talihsizlik karakter, geleneksel şansızlık onu gerçek hayatında da geldi buldu. İşte CKM’deyiz. Babam ve ben, aynı sahneyi paylaşıyoruz. Hayatının final sahnesi de filmlerindeki gibi hüzünlü ve buruk. Arkasında temiz bir geçmiş bırakarak gidiyor. İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir baba. Bir evlat olarak diyorum ki; bu miras da bize yeter” diye konuştu.

Genco Erka: Güzel bir iz bıraktı dünyada

Ünlü Tiyatro oyuncusu Genco Erkal da Akçatepe’nin az bilinen tiyatro geçmişine vurgu yaparak, “Onu gören insan kucaklaşmak isterdi. Gözleri pırıl pırıl her zaman çok doğaldı. Oyunculuğun er meydanı tiyatrodur. Onu Güdük Necmi olarak tanıyanlar o tarafını bilmeyecekler. Tiyatromuzun temel direklerinden biriydi. Asıl onun oyunculuk gücünün orada görüldüğüne şahit oldum. Sadece güldürüde değil, her türde çok başarılıydı. Çok ciddi politik oyunlarda oynadık. Çok bilinçli, çok açıktı. Her zaman onun mesleğine olan tutkusunu, disiplinine hayran olmuşumdur. Hiçbir gün provaya geç kalmadı, işini hep güzel yaptı.Mutlu bir hayat yaşadı. Çok güzel ailesi oldu. Pırıl pırıl kızları var. Güzel bir iz bıraktı dünyada. En önemlisi de bu arkanızdan güzel anılar bırakmak çok önemli. Ben ona bu son yolcuğunda iyi yolculuklar diliyorum. Işıklar içinde uyusun” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Halit Akçatepe alkışlarla sahneden uğurlandı. Ercan Gezmiş cenaze götürülürken ” Adile Naşite’e selam söyle, Tarık Akan’a selam söyle, giden bütün çınarlara selam söyle. Gözün arkada kalmasın, biz Türk sinemasına sahip çıkacağız” diye konuştu.