'Hainler mezarlığı' yaptıran Topbaş'a kötü haber: Damadının şirketine el konuldu

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın şirketine el konuldu

'Hainler mezarlığı' yaptıran Topbaş'a kötü haber: Damadının şirketine el konuldu

15 Temmuz darbe girişimi sırasında öldürülen darbeci asker ve siviller için “Hainler Mezarlığı” adını verdiği mezarlık yaptıran, ancak tepkilerden sonra mezarlıktan bu adın yazılı olduğu levhayı kaldıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadının şirketine TMSF tarafından el konuldu.

Aralarında Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da olduğu çok sayıda iş adamına yönelik geçtiğimiz Eylül ayında gözaltı işlemi yapılmıştı. Anılan soruşturma kapsamında bazı işadamları serbest bırakılırken, Kavurmacı’yla birlikte çok sayıda iş adamı da tutuklanmıştı.

Hürriyet‘te yer alan habere göre, Söz konusu isimlerden Ömer Faruk Kavurmacı’nın başında bulunduğu Aydınlı Hazır Giyim San. Ve Tic. A.Ş ile Faruk Güllü’nün sahibi olduğu Baklavacı Güllüoğlu Gıda Sanayi ve Dış Tic. A.Ş TMSF bünyesine geçti.

Yapılan operasyonlarda Ömer Faruk Kavurmacı’nın babası Mustafa Şevki Kavurmacı da gözaltına alınmış, ancak sağlık sorunları gerekçesi ile serbest bırakılmıştı.

Aydınlı Hazır Giyim’in bünyesinde Pierre Cardin, Cacharel ve U.S. Polo markaları yer alıyor. Aydınlı Grup’un 2015 yıl sonu cirosu 2.7 milyar lira.