Hafıza-i Beşer l Bir saldırının fırsata çevrilmesi: 11 Eylül 2001

11 Eylül 2001 sabahı Amerika Birleşik Devletleri, korkunç bir saldırının hedefi oldu. Bir grup radikal İslamcı; Boston, Newark ve Washington’dan kalkıp San Francisco ve Los Angeles’a giden dört yolcu uçağını kaçırarak New York’taki İkiz Kuleler’e ve Virginia’daki ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a çarptı. İkiz Kuleler’de 3 binden fazla, Pentagon’da 125 kişi ve uçaklardaki 246 kişi hayatını... View Article

Hafıza-i Beşer l Bir saldırının fırsata çevrilmesi: 11 Eylül 2001

11 Eylül 2001 sabahı Amerika Birleşik Devletleri, korkunç bir saldırının hedefi oldu. Bir grup radikal İslamcı; Boston, Newark ve Washington’dan kalkıp San Francisco ve Los Angeles’a giden dört yolcu uçağını kaçırarak New York’taki İkiz Kuleler’e ve Virginia’daki ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a çarptı. İkiz Kuleler’de 3 binden fazla, Pentagon’da 125 kişi ve uçaklardaki 246 kişi hayatını kaybetti, 6291 kişi yaralandı.

Saldırı ile ilgili netleşmeyen bilgiler olsa da bilinen bir gerçek şu ki; ABD bu saldırıyı fırsata dönüştürmek konusunda elindeki tüm olanakları seferber etti. Irak saldırıdan sorumlu tutulmuş ve sadece iki yıl sonra, 2003’te Irak’a operasyon başlatılarak işgal edilmişti. Bu işgal sonucunda Irak’ta 2 milyon kişi yaşamını yitirdi.

ABD, başlatmış olduğu bu saldırı ile radikal İslam’ın beslenmesini sağlamış, Ortadoğu’nun parçalanmasına neden olmuş,  milyonlarca insanın yurdundan göç etmesine, göç ederken ölmesine göz yummuştur.

Oysa ki 11 Eylül saldırısının faillerinin kim olduğu, kimler tarafından planlandığına dair bir çok soru ortada duruyorken, sonrasından ABD’nin attığı adımlara bakıldığında emperyalizmin politikaları sonucu böyle bir eylemin gerçekleştirilmiş olduğu bir gerçek.