HAFIZA-I BEŞER | 5 Ocak 1999 - İyi ki doğdun Berkin Elvan

Bugün günlerden Berkin Elvan. Bugün Berkin 18 yaşında...

HAFIZA-I BEŞER | 5 Ocak 1999 - İyi ki doğdun Berkin Elvan

Bugün günlerden Berkin Elvan. Bugün Berkin 18 yaşında…

16 Haziran 2013 günü ekmek almaya giderken polisin hedef alarak attığı gaz fişeği sonucunda Berkin Elvan ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Berkin’in yaralanması üzerine  ’emri ben verdim’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın Berkin ile alakalı çirkin açıklamaları bununla da kalmadı. İşi Berkin’in annesini miting meydanlarında yuhalatmaya kadar vardırdı. Recep Tayyip Erdoğan’ın Berkin üzerinden döviz pazarlığı bile yaptığı oldu.

3 Kasım 2014, Bezmialem Üniversitesi açılışında yaptığı konuşmada Erdoğan şunları söylemişti;

“Gezi’de hayatını kaybeden bir çocuğu günlerce malzeme yaptılar reklam için. ‘Ekmek almaya gitti’ diyorlar… yalan. Çocuğu teröre ittiler, gaz atarken fotoğrafları var.”

Hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı günden itibaren tüm Türkiye’nin umutla uyanmasını beklediği Berkin, 11 Mart 2014’de 15 yaşında 16 kilo ile hayatını kaybetti.

15. yaş gününü hastanede geçiren Berkin direniş simgesi haline geldi.

berkin7

5 Ocak 2014’te 15 yaşına giren Berkin’in doğum günü hastane önünde kutlandı. Berkin’in sınıf arkadaşları ise doğum gününü sınıflarının tahtasına yazdıkları bir yazıyla kutladı.

berkin8

“ürkek bir serçe gibi eğme başını.
kaldır başını ve dimdik dur.
bu senin değil, ülkemin ayıbı.
hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk. ”

Gazete Manifesto yayın ekibi olarak biz de Berkin Elvan’ı, Ali İsmail’i, Abdocan’ı, Medeni’yi, Ethem’i, Mehmet’i, Ahmet Atakan’ı ve Hasan Ferit’i  özlemle anıyoruz.

“Özgürlük kuşlarıdır artık o kapkara çocuk kaşların”