Hafıza-i Beşer | 12 Kasım 1990: Cemil Çiçek “Flört, fahişelikten farksız” dedi

AKP’nin kadın düşmanı, gerici söylemleri bilindiği üzere sadece iktidarı dönemi ortaya çıkan bir durum değil. Örneğin, hem AKP’nin kuruluşunda yer alan, hem de yıllarca çeşitli düzen partilerinde görev alan Cemil Çiçek, 15 yıllık AKP iktidarından önce de bildiğiniz gibiydi. Yaklaşık on yıl önce Diyanet İşleri’nin ‘dini bilgiler’ başlığı altında yer alan açıklamalarında; bir kadının yabancı... View Article

Hafıza-i Beşer | 12 Kasım 1990: Cemil Çiçek “Flört, fahişelikten farksız” dedi

AKP’nin kadın düşmanı, gerici söylemleri bilindiği üzere sadece iktidarı dönemi ortaya çıkan bir durum değil. Örneğin, hem AKP’nin kuruluşunda yer alan, hem de yıllarca çeşitli düzen partilerinde görev alan Cemil Çiçek, 15 yıllık AKP iktidarından önce de bildiğiniz gibiydi.

Yaklaşık on yıl önce Diyanet İşleri’nin ‘dini bilgiler’ başlığı altında yer alan açıklamalarında; bir kadının yabancı bir erkekle baş başa kalmasının ‘tahrik edici’ olduğu ve zinaya yol açabileceği uyarısı(!) sonrası gündeme gelen tartışmalar, bu başlığın dönemin Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek tarafından 1990 yılında telaffuz edildiğini ortaya çıkarmıştı.

1990 yılında ANAP hükümetinde Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olan Cemil Çiçek flört hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu, hayvani içgüdülerle insanların birbirine yaklaşmasıdır. Konfeksiyoncu dükkanı mı bu! Sık sık elbise gibi değiştirsin. Bunu kabul etmek mümkün değil. Flörtün fahişelikten ne farkı var? Sonuçta bunda hep kadın zararlı çıkıyor.”