'Güzel İstanbul'u MSP kaldırdı, AKP 'örttü'!

İstanbul Beşiktaş’ta Yıldız Parkı’nda bulunan “Güzel İstanbul” heykelinin etrafı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından müstehcen bulunduğu gerekçesi ile fidanlardan oluşan çitle kapatıldı. Heykel 1974 yılında ilk dikildiği alan olan Karaköy’den de bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da üyesi olduğu dönemin Milli Selamet Partisi taraftarlarınca kaldırılmıştı. İBB heykeltıraş Gürdal Duyar tarafından yaptılan heykelin çevresini “Heykelin yanında... View Article

'Güzel İstanbul'u MSP kaldırdı, AKP 'örttü'!

İstanbul Beşiktaş’ta Yıldız Parkı’nda bulunan “Güzel İstanbul” heykelinin etrafı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından müstehcen bulunduğu gerekçesi ile fidanlardan oluşan çitle kapatıldı. Heykel 1974 yılında ilk dikildiği alan olan Karaköy’den de bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da üyesi olduğu dönemin Milli Selamet Partisi taraftarlarınca kaldırılmıştı.

İBB heykeltıraş Gürdal Duyar tarafından yaptılan heykelin çevresini “Heykelin yanında çocuk parkı var. Aileler müstehcen diye heykeli şikayet etti” gerekçesiyle kapattı.

Ancak sosyal medyadaki tepkiler üzerine heykeli etrafındaki fidanlar kaldırıldı.

1974’te ‘sürgün’ edilmişti

1974 yılı başında heykeltıraş Gürdal Duyar’dan Karaköy Meydanı’na dikilmek üzere İstanbul’u tasvir eden bir heykel yapması istendi. İstanbul sevgisiyle tanınan Duyar, yaptığı heykelle geriye doğru hafifçe uzanmış çıplak kadın figürüyle İstanbul’u tasvir etti. “Güzel İstanbul” heykeli törenle Karaköy Meydanı’na dikildi.

Bülent Ecevit’in başbakan, Necmettin Erbakan’ın ise başbakan yardımcısı olduğu CHP-MSP koalisyonu döneminde ise MSP’liler heykelin ‘dini inançları rencide ettiği’ni öne sürerek kaldırılmasını istedi. Heykel, 21 Mart gecesi kaidesi parçalanarak ve bir kolu koparılarak Karaköy’den söküldü ve bilinmeyen bir yere götürüldü. Daha sonra heykelin Yıldız Parkı’na kaldırıldığı anlaşıldı. “Güzel İstanbul” o tarihten bu yana Yıldız Parkı’nda bulunuyor.