Güney Kore-ABD gizli askeri belgeleri çalındı iddiası

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) bilgisayar korsanlarının, aralarında Güney Kore ve ABD tarafından hazırlanmış olası savaş planlarının da yer aldığı gizli askeri belgeleri çaldığı iddia edildi. Yonhap ajansının Güney Koreli Milletvekili Rhee Cheol-hee’nin açıklamasına dayandırdığı haberinde, Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre KDHC bilgisayar korsanlarının Güney Kore’nin gizli askeri belgelerini bir yıl önce çaldığı ileri sürüldü.... View Article

Güney Kore-ABD gizli askeri belgeleri çalındı iddiası

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) bilgisayar korsanlarının, aralarında Güney Kore ve ABD tarafından hazırlanmış olası savaş planlarının da yer aldığı gizli askeri belgeleri çaldığı iddia edildi.

Yonhap ajansının Güney Koreli Milletvekili Rhee Cheol-hee’nin açıklamasına dayandırdığı haberinde, Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre KDHC bilgisayar korsanlarının Güney Kore’nin gizli askeri belgelerini bir yıl önce çaldığı ileri sürüldü.

Rhee, aralarında Güney Kore ve ABD tarafından hazırlanmış olası savaş planlarının da bulunduğu 235 gigabaytlık askeri belgenin KDHC bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini belirtti. Çalınan belgelerin yüzde 80’inin içeriğinin henüz belirlenemediğini belirten Rhee, olayın geçen yıl Eylül ayında gerçekliğini söyledi.

KDHC yönetimi ise siber saldırıyla ilgili iddiaları reddetti.