Gülmen ve Özakça'ya destek eyleminde 26 gözaltı, Veli Saçılık'ın evinde arama...

Ankara'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için düzenlenen eyleme yine polis saldırdı, 26 kişi gözaltına alındı.

Gülmen ve Özakça'ya destek eyleminde 26 gözaltı, Veli Saçılık'ın evinde arama...

KHK ile atıldıkları işlerine geri dönmek için 120 gündür açlık grevi direnişinde olan tutuklu akademisten Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek için Ankara’da düzenlenen eyleme yine polis saldırdı. Eğitim emekçilerine destek eylemine saldıran polis toplam 26 kişiyi gözaltına alındı.

Ankara’da akşam saatlerinde ‘Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla eğitimcilere destek amacıyla Selanik Caddesi’nden Sakarya Caddesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirilmek istendi. Ancak Gülmen ve Özakça’nın tutuklu bulunmasına tepki göstermek ve onların yaşam hakkını savunmak için yürüyüş yapmak isteyenler polisin engeliyle karşılaştı. Sakarya Caddesi’nde toplanan destekçiler “Nuriye ve Semih yaşasın istiyoruz, aramıza dönmelerini istiyoruz. Nuriye ve Semih’i serbest bırakın” talebini dile getirildiği sırada saldıran polis burada çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. DHA‘nın aktardığına göre polis saldırısında gözaltına alınan 26 kişi bulunuyor.

Esra Özakça da gözaltında

Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça da Konur Sokak’tan ayrılırken polis tarafından darp edilip sürüklenerek gözaltına alındı.

Polis gözaltı gerekçesi olarak Özakça hakkında ‘yakalama kararı’ olduğunu öne sürdü.

Veli Saçılık’ın evinde arama

Esra Özakça’nın gözaltına alınmasının ardından ise KHK ile mesleğinden ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, sosyal medya hesabından evine baskın düzenlendiğini ve arama yapıldığını belirtti. Saçılık, evde bulunmadığını açıklarken ‘Nuriye ve Semih yaşayacak’ dedi.