'Güldür Güldür' oyuncularından Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek

Açlık grevindeki eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için kaleme alınan çağrı metnine 'Güldür Güldür' programının oyuncuları da destek verdi.

'Güldür Güldür' oyuncularından Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek

KHK ile atıldıkları işlerine geri dönmek için açlık grevi direnişlerini sürdüren eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerine destek için kaleme alınan çağrı metnine ‘Güldür Güldür’ programının oyuncuları da destek verdi.

Aralarında aydınlar, sanatçılar ve milletvekillerinin yer aldığı 111 isim, KHK ile atıldıkları işlerine geri dönebilmek için 118 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için çağrı metni yayınlamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise imza metninde adı geçen isimleri “Hepimizin devletini terör örgütü karşısında suçlu göstermek için yola çıkanlar neyin altına imza attığınızın farkında mısınız?” diyerek tehdit edip hedef göstermişti.

Nuriye Gülmen’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, Beşiktaş Kültür Merkezi’nin ünlü oyuncularının da imza kampanyasına destek oldukları duyuruldu. Açıklamada  ‘Güldür Güldür’ isimli komedi programının oyuncuları Onur Buldu ve Rüştü Onur Atilla’nın da çağrı metnine destek verdiği aktarılarak, “Tiyatrocular Onur Buldu ve Onur Atilla taleplerimize imzalarını attılar. Yaşasın dayanışma!” ifadeleri paylaşıldı.