Greve çıkmaya hazırlanan TAT Gıda'da anlaşma sağlandığı duyuruldu

Tek Gıda-İş Sendikası bugün greve çıkılacağı duyurulan TAT Gıda ile anlaşma sağlandığını açıkladı.

Greve çıkmaya hazırlanan TAT Gıda'da anlaşma sağlandığı duyuruldu

Tek Gıda-İş Sendikası bugün greve hazırlığının yapıldığı Koç Grubu’na bağlı TAT Gıda ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı.

Tek Gıda-İş’in internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün greve çıkma kararı alınan TAT Gıda San. A.Ş ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını bildirildi.

Tek Gıda-İş tarafından yapılan açıklamada yapılan anlaşmayla ilgili şu açıklama yapıldı: “Kurumun Mustafakemalpaşa şubemize bağlı Tat Gıda San. Mustafakemalpaşa işletmesi, Tat Gıda San. Mustafakemalpaşa Sek işletmesi, Tat Gıda San. Karacabey işletmesi, İzmir 3 nolu şubemize bağlı Tat Gıda San. Pastavilla işletmesi, Tat Gıda Söke fabrikalarında çalışmakta olan üyelerimize bu toplu iş sözleşmesi ile çok önemli kazanım ve iyileştirmeler sağlandı.

İşveren yetkililerine, sözleşme sürecinde gösterdikleri anlayış ve iyi niyetli yaklaşımları nedeniyle teşekkür ediyoruz.

Yeni dönem toplu iş sözleşmesinin başta üyelerimiz olmak üzere TEKGIDA-İŞ ve TAT camiasına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

TAT Gıda ile Tek Gıda-İş Sendikası arasında 1 Ocak’tan beri yapılan toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, yaklaşık bin 500 kişinin çalıştığı beş işyerinde 7 Haziran’da greve çıkma kararı alınmıştı.