Gökçek'ten Erdoğan'a: Siz ne isterseniz ben onu yaparım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasında sona yaklaşılıyor.

Gökçek'ten Erdoğan'a: Siz ne isterseniz ben onu yaparım

Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi, istifası istenen ve direttiği öne sürülen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Sayın Cumhurbaşkanım, siz ne isterseniz ben onu yaparım. Ankara’yı kaybetmeyelim” dediğini aktardı.

Dün İstanbul’dan Ankara’ya dönen Erdoğan’ı Esenboğa Havaalanı’nda karşılayıp ayaküstü konuşan Gökçek’in istifa kararının kesin olduğunu belirten Selvi, “Direnme kararını sürdürseydi bu görüşme yaşanmazdı.” diye yazdı.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Melih Gökçek 5 Ekim Perşembe akşamı 1 saat 45 dakika süren bir görüşme yapmıştı. Erdoğan, ‘Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz’ diyen Gökçek’e, ‘Bu işi fazla uzatma, istifa et’ demişti. Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün bir görüşme daha yaptı. İstanbul’dan Ankara’ya dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Esenboğa Havaalanı’nda karşılayıp ayaküstü konuştu. Soğuk bir görüşme olmadı. Erdoğan elini tuttuğu Gökçek’le ayaküstü sohbet etti. Peki bu Gökçek’in devam edeceği anlamına mı geliyor? Hayır.

Önce Erdoğan ile Gökçek arasında yaşanan diyaloğu aktarmak istiyorum.

– Sayın Cumhurbaşkanım, siz ne isterseniz ben onu yaparım. Ankara’yı kaybetmeyelim.

– Tabi, her zaman görüşürüz.

Gökçek, direnme kararını sürdürseydi bu görüşme ve arkasından gelen diyalog yaşanmazdı. Ancak istifa kararının almasıyla birlikte iklim yumuşadı.”