Gökçek'in Arınç'a açtığı "Altını kirletmiştir" davası bugün

Gökçek'in Arınç'a açtığı hakaret davası bugün başlıyor.

Gökçek'in Arınç'a açtığı

Gökçek’in Arınç’a açtığı hakaret davası bugün başlıyor. Gökçek istifa edince Arınç tweetini silmişti.

Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Bülent Arınç’a sarf ettiği “Altını kirletmiştir” cümlesi nedeniyle açtığa dava bugün başlıyor.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre dava dosyasına göre Gökçek, 14 Mart’ta televizyon programında, “…Erdoğan Gezi olaylarında yurtdışından geldiği zaman düşürülmüş olacaktı. Bir “FETÖ’cünün” lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir. ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti” iddiasını gündeme getirmişti.

“Birileri oturduğu koltuktan kalkmıyorsa altını kirletmiştir”

Arınç da Twitter’da ve katıldığı bir televizyon yayınında “Bir Hint atasözünde denir ki ‘Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmamakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını kirletmiştir’. Gökçek hezeyanlarını bu açıdan değerlendirmek ve ciddiye almamak gerekir” şeklinde cevap vermişti.

Gökçek, 22 Mart’ta Arınç hakkında dava açtı. Gökçek’in avukatı, Arınç’ın alenen hakaret ve iftirada bulunduğunu savunarak, 50 bin TL tazminat istedi. Arınç’ın avukatı Yakup Erikel ise cevap dilekçesinde “Hakaret kastı yoktur. Kendisine davacı tarafından isnat edilen iddiaların karşılığında müvekkilimiz, kendisini ifade özgürlüğü kapsamında bu şekilde ifade etmiştir” dedi.

Gökçek’in istifasının ardından Arınç, tweet’ini kaldırmıştı.