Gökçek yeni 'görev'ini açıkladı: İslam davası için her türlü katkıyı yapacağım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'veda' turlarına başladı.

Gökçek yeni 'görev'ini açıkladı: İslam davası için her türlü katkıyı yapacağım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP lideri Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine istifa kararını vermesinin ardından belediye binasında belediye meclis üyeleri veda toplantısı yaptı. Gökçek’in de burada yaptığı konuşmada, Kadir Topbaş gibi “İslam davası” temalı sözler ettiği öğrenildi.

Hürriyet’ten Murat Yılmaz‘ın aktardığına göre, Gökçek’in Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki AKP’li Meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanlarıyla son grup toplantısında ‘duygusal’ anlar yaşandı.

Toplantıda AKP ve Erdoğan ile ters düşmeyeceğini bir kez daha vurgulayan Gökçek’in ayrıca “Bu dava bütün İslamın davasıdır ben bu davada kendi nefsimi öne çıkartmam. Bu dava için elimden gelen her türlü katkıyı da yapacağım” dediği belirtildi.

Öte yandan Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in de Başkanlık girişinden binaya giriş yaptığı görüntülere yansıdı. Gökçek’in veda turları istifasını açıklayacağı cumartesi gününe kadar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifası sonrası AKP’li Kadir Topbaş da, “Rabbimden bundan sonraki hayatımla ilgili hep şunu niyaz ettim; ‘Ya Rabbi, bundan sonraki ömrümü İslam’a, Müslümanlığa ve insanlığa adıyorum ve hizmetleri buralarda yapmak istiyorum. Bana bu fırsatı ver’ dedim.” ifadelerini kullanmıştı.