Gökçek plastik havuza 2 milyon lira harcadı: Mimarlar Odası'ndan çocuklar için tehlike uyarısı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankapark'taki oyun alanları içinde yapımı süren kedili havuzun 2 milyon liraya mal olduğunu açıkladı.

Gökçek plastik havuza 2 milyon lira harcadı: Mimarlar Odası'ndan çocuklar için tehlike uyarısı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankapark’taki oyun alanları içinde yapımı süren kedili havuzun 2 milyon liraya mal olduğunu açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, havuzun maliyetine ilişkin, “Polyester imalatı olan havuzun maliyetinin 2 milyon TL olduğunu öğrendik. Bu rakam bin 335 işçinin maaşına bedel” ifadelerini kullandı.

Candan, Ankapark’taki malzemelerde yanıcı madde olduğuna dikkat çekerek, “Bir çakmakla yanacak malzeme, bir izmaritle ortalığı yangın yerine çevirecek malzeme kullanılıyor. Uygulamanın büyük bölümü teknik şartnameye uymuyor” dedi.

13canan

Çocuklar için tehlikeli

Candan kullanılan malzemelerin çocuklar için yarattığı tehlikelere de işaret ederekşöyle devam etti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ta, Roller Coaster’da asılı kaldı. Park bölgesi zemini çok yumuşak ve burası tarım arazisi. Bu durumu bilimsel olarak mahkemelere sunduk açtığımız davaları da kazandık. Bilimle değil de fantezileriyle hareket eden Belediye Başkanı’nın Ankapark’ta asılı kalması içler acısı bir durum. Ankapark’taki eğlence ve gokart çadırı kaplamaları ile maskotlarda poliüretan dolgu malzemesiyle yapılan 0.5 mm’lik polyester ve strafor kullanmış. Bu materyallar yanıcıdır. Çocukların gezeceği yerlerde ve oyuncaklarda yanıcı madde kullanılmış. Paramız heba ediliyor.”