Gökçek kulisi: Erdoğan 'istifa et' mesajını resmen iletti

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "istifa et" mesajını resmen ilettiği iddia edildi.

Gökçek kulisi: Erdoğan 'istifa et' mesajını resmen iletti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İran’a gitmeden önce hakkında “Şu an böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına gelmez” dediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “istifa et” mesajını resmen ilettiği iddia edildi.

ANKA’dan Besti Karalar’ın AKP kulislerinden elde ettiği bilgiye göre Gökçek, Erdoğan’ın İran dönüşünden sonra istifasını sunacak.

Gökçek direniyor

Habere göre Erdoğan, Melih Gökçek’in istifasını İran’a gitmeden önce istedi. Ancak Gökçek buna karşılık “etmiyorum görevden alın” mesajını gönderdi. Gökçek’in istifa etmesine ise AKP’de şu anda mevcut milletvekili olan ve geçmişte hükümet kadrolarında önemli görevlerde bulunan bir ismin ve eski birkaç AKP’li milletvekilinin engel olduğu iddia edildi.

Erdoğan araya önemli isimleri soktu

Gökçek’in, Erdoğan’a ilettiği “istifa etmemi gerektirecek bir şey göremiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı beni görevden alsın” mesajından sonra, Erdoğan’ın da parti içerisinde Gökçek’in kırmayacağı bazı isimleri devreye soktuğu ve “Gökçek daha fazla uzatmasın” mesajını gönderdiği iddia edildi.

Erdoğan’ın İran ziyareti Perşembe günü tamamlanıyor. Buna göre Gökçek’in de Cuma günü istifa etmesi bekleniyor.