Gerilim büyüyor: Kerkük'te çatışma, 1 ölü, 2 yaralı

Irak'ın Kerkük kentinde bir çatışma çıktı.

Gerilim büyüyor: Kerkük'te çatışma, 1 ölü, 2 yaralı

Irak’ın Kerkük kentinde bir çatışma çıktığı ve çatışma sonucunda 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı kaynaklı haberde, Türkmen Milliyetçi Hareketi’ne silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi’nin “Kerkük’te durum kritik” dediği aynı haberde yer aldı.

AA muhabirine konuşan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, “Bir grup silahlı Kürt Peşmerge, Türkmen Milliyetçi Hareketi’nin önünden geçerken silahlı saldırıda bulundu. Parti binasında bulunan Türkmen güvenlik unsurları da saldırganlara karşılık verince bir süre çatışma yaşandı.” dedi.

AA Kerkük muhabirine bilgi veren Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkan Yardımcısı Abbas Beyatlı ise, “Saldırıda Kürtçe konuşan bir saldırgan öldü, 2 kişi de yaralandı.” bilgisini paylaştı.

Beyatlı, “Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür eylemlerle Kerkük’te fitne çıkarılmak isteniyor.” dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yakın haber sitelerinin ise haberi farklı bir şekilde verdiği dikkatleri çekti. K24’te yer alan haberde şu ifadeler yer aldı: Referandum propagandası için motosikletle hareket eden bir guruba Türkmen televizyonu nöbetçileri tarafından açılan sonucu bir Peşmerge şehit oldu, 3 sivil de yaralandı.

Olayın ayrıntıları belli oldukça aktaracağız.