Gericilik her yerde: "Şeytan çıkarma ayini"nde yanan kadın hayatını kaybetti

Nikaragua'da genç bir kadın 'şeytan çıkarma ayininde' elleri bağlanarak ateşe atılmasından bir hafta sonra ölü bulundu.

Gericilik her yerde:

Nikaragua’da genç bir kadın ‘şeytan çıkarma ayininde’ elleri bağlanıp ateşin üzerinde tutulurken aniden düşünce, alevler içinde kalarak ağır derecede yandı. Hastaneye kaldırılan kadın 1 hafta süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Orta Amerika ülkesi Nikaragua’da 25 yaşındaki Vilma Trujillo isimli kadın için düzenlenen ayinde, kadının içine “şeytan kaçtığını” söyleyen kişiler, Trujillo’yu ateşin üzerinde tutarak şeytanı çıkaracaklarını iddia etti. Ancak genç kadın ateşin üzerinde tutulurken aniden düştü. 25 yaşındaki kadın, olaydan saatler sonra yanıklar içinde yakınları tarafından bulundu. Acilen hastaneye kaldırılan genç kadın vücudundaki ciddi yanıklara dayanamadı ve 1 haftadır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili Juan Rocha isimli biri ve bir kaç kişi daha tutuklandı. Kadının kocası Reynaldo Peralta Rodriguez “Onlar karımı öldürdü. İki küçük çocuğumuz var. Ben şimdi onlara ne söyleyeceğim” dedi.

Ülkede büyük yankı uyandıran olayın ardından insan hakları dernekleri ise bunun kadın düşmanlığı ve fanatizmin korkunç bir örneği olduğunu belirtti.