Gericilik her yerde: Erdoğan'ın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu’da dini eğitim yoğunluğu arttırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri eski başkanı Mehmet Görmez’i, “Doğu ve Güneydoğu’daki çalışmalarda çok ama çok geç kalındı” sözleriyle uyarmıştı.

Gericilik her yerde: Erdoğan'ın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu’da dini eğitim yoğunluğu arttırıldı

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre Diyanet’in her ay yayımladığı “Diyanet Bülten”de okulların kapanmasının hemen ardından başlatılan ve 18 Ağustos’a kadar devam eden yaz dönemi Kuran kurslarına aralarında Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak ve Elazığ’da 200 bine yakın çocuğun katılımının sağlandığı açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca başlatılan yaz Kuran kurslarının Türkiye genelinde “büyük ilgi” gördüğünün belirtildiği bültende, “kesintisiz din eğitimi” kapsamında okullar kapandıktan üç gün sonra başlatılan yaz kuran kurslarının başlangıç tarihinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle erkene çekildiği öne sürülerek, “Çocuklar yaz tatilinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için camilere ve kurslara akın etti” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri eski başkanı Mehmet Görmez’i, “Doğu ve Güneydoğu’daki çalışmalarda çok ama çok geç kalındı” sözleriyle uyarmıştı.

DİYARBAKIR’DA 66 BİN ÇOCUK

Diyanet Bülten’de, Diyarbakır İl Müftü Vekili Abdullah Işık’ın, “Çocuklar kurslarda Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra dini bilgiler de öğrendi. Çocukların öğrendikleri bilgiler yaşantılarında da onlara yardımcı olacak” sözleri aktarılarak Diyarbakır’da 66 bin çocuğun yaz Kuran kurslarına katıldığı bilgisi paylaşıldı.

“KÜÇÜK YAŞTA CAMİYE ALIŞTIRMAK ÖNEMLİ”

Batman’da yaz Kuran kurslarına katılan çocuk sayısını 22 bin olarak açıklayan Diyanet, Kuran kurslarına İl Müftülüğü tarafından çocukları “motive etmek” amacıyla yapılan ziyaretlerin olumlu sonuçlandığını açıklayarak Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın küçük yaştaki çocukların camiye alıştırılmasının önemli olduğunu iddia ettiği şu sözlerine yer verildi: “Çocuklarımızla camilerimiz adeta çiçek açmış durumda. Küçük yaşlarda öğrenilen yazılar, kayalar üzerine kazılan yazılar gibidir, asla zihinden çıkmaz. Kurslarda çocuklara milli ve manevi duygular, insani değerler ile ilgili bilgiler de veriliyor. Camiler çocuklarla adeta çiçek bahçesine döndü.”

MARDİN’DE 35 BİN ÇOCUK

Diyanet, Mardin’de ise 35 bin öğrenciye dini eğitim verildiği kaydetti. Mardin’de çoğu bu sene açılan yaz Kuran kurslarının dışında, ilde yer alan camilerde de yaklaşık 500 öğrenciye dini eğitim verildiği ifade edildi. Bültende, Mardin Fuat Yağcı Camii imamının, “Dersleri öğrencilerin seviyelerini dikkate alarak anlatıyoruz. Çocuklar ders aralarında da cami bahçesinde zihinsel ve fiziksel gelişmelerine katkı sağlayacak oyunlar oynuyorlar” ifadelerine yer verildi.

ŞIRNAK’TA 107 YENİ KURS

Siirt’te il genelinde 12 bin 488 çocuğun yaz Kuran kurslarına devam ettiği vurgulanarak yaz dönemi için açılan yeni Kuran kurslarının sayısı da paylaşıldı. İl Müftülüğü’nün verilerine göre, 86’sı şehir merkezinde 21’i köyde olmak üzere toplam 107 yaz Kuran kursu açıldığı öğrenildi.

ŞIRNAK’TA 19 BİN 323 ÖĞRENCİ

2016-2017 eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle Şırnak’ta çok sayıda çocuğun dini bilgiler eğitimi aldığını belirten Diyanet Bülten, Şırnak’ta dini eğitim verilen kurs sayısı 163 olarak açıkladı. Kursların yanı sıra 523 camide de dini eğitim verildiğini kaydeden Diyanet, ilde toplam 19 bin 323 öğrenciye eğitim verildiği bilgisini paylaştı.

“4 İLE 20 YAŞ ARASINDA…”

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, dönem boyunca velilere çocuklarını Kuran kurslarına gönderme çağrısında bulunduklarını açıklayarak, yaşları 4 ile 20 arasında değişen öğrencilere dini eğitim verildiğini belirtti. Diyanet’in verilerine göre Elazığ’da yaz döneminde Kuran kurslarına katılan çocuk sayısı 18 bin 724 oldu.