Gericilik durmuyor: AKP şimdi de üniversite yurtlarını hedef aldı

Ülkemizde öğrencilerin hiçbir sorununu çözmemeyi tercih eden AKP, üniversite yurtlarına imam sokarak sorunları derinleştirmeyi tercih ediyor.

Gericilik durmuyor: AKP şimdi de üniversite yurtlarını hedef aldı

Bilim yuvası, özgür düşüncenin üretildiği kamusal alanlar olması gereken üniversitelerin, verilen eğitimin bilimsel niteliğinden harç paralarına kadar çözülmesi gereken onlarca problemi olmasına rağmen, AKP üniversite gençliğinin hiçbir sorununu çözmeyerek sorunları derinleştirmeyi tercih ediyor.

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın daha önce pilot proje olarak başlattığı “manevi rehberlik” uygulaması sürekli hale getiriliyor.

AKP’nin gerici eğitim politikalarının ardı arkası kesilmiyor. 2016 yılında 43 ilde 83 personel ile başlayan “yurtlarda manevi rehberlik” adlı gerici uygulama, yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte  kalıcı hale gelerek bütün yurda yayılacak.

Birgün’den Mustafa Mert Bildirici’nin haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile birlikte üniversite yurtlarına “manevi rehberlik” adı altında imamlar giriyor.

Diyanet İşleri Bakanlığı’ndan yapılan skandal açıklamada, “Görevlendirmeler herhangi bir unvan sınırlaması olmaksızın beşeri münasebetleri ve sosyal ilişkileri güçlü, gençlerle iletişimi iyi, dini danışmanlık/rehberlik yapacak düzeyde birikim ve donanımda olan, alana yönelik özel eğitim ve çalışması olan personel arasından yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.