Gericilerin tehdidi sökmedi: Duman Van'da konser düzenledi

Duman'ın Van'da konseri, gericilerin tehditlerine rağmen sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.

Gericilerin tehdidi sökmedi: Duman Van'da konser düzenledi

Rock grubu Duman’ın Van’da geçtiğimiz pazar günü düzenleyeceği konser, gericilerin konser öncesinde günlerce oluşturmaya çalıştığı provokasyona rağmen sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.

Van’da Tuşba Fuar Alanı’nda verilen konserde Duman, dinleyenlerine parçalarını seslendirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen konserde, dinleyicilerin grupla birlikte söylediği şarkılar da ortamı renklendirdi. Alanı dolduran müzikseverler, Duman’ın tüm şarkılarına eşlik ederek keyifli zaman geçirdi.

Gericiler hedef göstermişti

Duman grubunun konserinin iptal edilmesi için gerici dernek ve örgütler basın açıklaması yapmıştı. Aralarında Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Şuurlu Öğretmenler Derneği, Din-Bir-Der gibi islamcı yönüyle bilinen yapıların bulunduğu gruplar adına Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Keskin’in okuduğu basın açıklamasında “Dumansız Van istiyoruz” denilerek, “Konserin cuma gününe kadar iptal edilmesini, edilmediği takdirde Türkiye’mizin serhat şehri Van’ımızda ve konserin yapılacağı alanda protestoların yapılacağını, Duman Grubu’nun bu konserine Van’ın inançlı evlatları olarak izin vermeyeceğimizi kamuoyuna bildiririz” ifadeleri kullanılmıştı.

Aynı şekilde Huda-Par’ın yayın organı Doğru Haber’de de sözkonusu konser, “Bu rezilliği durdurun” başlığıyla hedef gösterilmiş, ilgili haberde islamcı Mustazaflar Cemiyeti adlı örgütün, konserle ilgili açıklamasına yer verilmişti. Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Duman Grubu’nun pazar günü vermeyi planladığı konserden dolayı, Van’ın rezil şarkılarla kirletilmesine, duman altında bırakılmasına izin verilmemesi gerektiği belirtildi” ifadeleri kullanılmıştı.

(Fotoğraflar: wanwebhaber)