Gericilerin ekranında kadına yer yok: "Toplu taşıma mı kocan mı?"

İsmailağa cemaatinin televizyon kanalında bir kamu spotu, kadın oyuncular buzlanarak ekrana getirildi.

Gericilerin ekranında kadına yer yok:

AKP eliyle beslenip 15 Temmuz’dan sonra daha da ‘gözde’ hale getirilen İsmailağa cemaatinin televizyon kanalında, yasal zorunluluk gereği yayınlanan bir kamu spotu, kadın oyuncular buzlanarak ekrana getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çektiği kamu spotunun, televizyonlarda hiçbir kısaltmaya veya müdahaleye uğramadan yayınlanması gerekirken, İsmailağa cemaatinin televizyon kanalı olan Fatih Medreseleri TV’de (FM TV) başı açık kadın oyuncular buzlanarak ekrana verildi.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, kamu spotunda oynayan erkek ve çocuk oyuncuların görüntülerine müdahalede bulunmayan televizyon yönetimi, kadın oyuncuların bedenlerini ise tamamen kapattı.

Kadın oyuncu yasak!

FM TV’nin kendi yapımlarında ya da dış yapımlarda da “kadın oyuncu olmaması” şartı bulunuyor. Televizyon kanalında bugüne kadar hiç kadın yüzü görünmedi.

“Toplu taşıma mı kocan mı?”

Kadınlara sansür uygulayan televizyon kanalındaki programlar da gerici söylemlerle dikkati çekiyor. Whatsapp üzerinden vatandaşların sorularının yanıtlandığı bir programda da kadınların asla erkek sözünden çıkmaması gerektiğine ilişkin ifadelere yer verildi. Bir kadının, “Sohbete gitmek istiyorum ama kocam toplu taşıma aracına binmemi istemiyor. Ne yapmam gerekir” sorusunu ekranlara taşıyan kanalın sözde “bilirkişileri” bu soruya, “Kocanı dinleyeceksin. Toplu taşıma mı kocan mı? Her zaman kocanı dinle. Evinin etrafında sohbet bulacaksın. Aç FM TV’yi izle” şeklinde yanıt verdi.

RTÜK’ün sözkonusu uygulama karşısında bir yaptırıma gidip gitmeyeceği ise merak konusu.