Gericilere 'güzel' haber: Türkiye'de 10 kişiden 6'sı depreme 'kader' diyor

Türkiye'de depremle ilgili yapılan bir kamuoyu araştırması, akıl ve bilimin ayaklar alındığı son döneme ilişkin acı tabloyu ortaya koydu.

Gericilere 'güzel' haber: Türkiye'de 10 kişiden 6'sı depreme 'kader' diyor

Deprem ülkesi Türkiye’de konuyla ilgili yapılan bir kamuoyu araştırması, felaketle sonuçlanan doğa olaylarını ‘ilahi adalet’, ‘Allah’ın cezası’ gibi yorumlayarak yetkilileri sorumluluktan kurtarmanın peşine düşen gericileri memnun edecek bir sonuç verirken, depremle ilgili hazırlıklar konusunda da henüz çok yol alınmadığını ortaya koydu.

İstanbul, İzmir, Kocaeli gibi 1. ve 2. derece deprem bölgelerini de kapsayan araştırmaya toplam 1064 kişi katıldı.

Milliyet’ten Mert İnan‘ın haberine göre araştırmaya katılanların 3’te 1’i yaşadıkları binaların depreme dayanıklılık testlerinin yapılıp yapılmadığını bilmediğini, 4’te 1’inin ise bu testi hiç yaptırmadığını belirtti.

Katılımcıların yüzde 30’u yaşadıkları ve çalıştıkları yerde hiç toplanma alanı olmadığını, yüzde 26’lık kısmı ise bu konuda fikri olmadığını söyledi.

Araştırmaya göre her 10 kişiden 6’sı depremi kader olarak gördüğünü açıkladı. Her 10 kişiden 3’ü ise kaçıncı derece deprem bölgesinde yer aldığını bilmediğini belirtirken, her 10 kişiden 3’ü ise depremle ilgili hazırlık yapmadığını kaydetti.

Her 5 kişiden 4’ü de deprem sırasında çömelerek korunmayı tercih ettiğini söylerken, her 4 kişiden 1’i deprem sırasında ışıkları açmak istediğini ifade etti.