Gericiler Mülkiye'nin geleneksel İnek Bayramı'nı hedef aldı

AKP'nin desteğini arkasına alan gericiler bu kez Mülkiye'nin geleneksel İnek Bayramı'nı hedef aldı.

Gericiler Mülkiye'nin geleneksel İnek Bayramı'nı hedef aldı

AKP desteğini arkasına alan gericiler “dini değerlere saldırı” iddiasıyla üniversitelerde düzenlenen etkinlikleri hedef gösteriyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından halka açık şekilde düzenlenen geleneksel İnek Bayramı’nın bu yıl da 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ancak etkinliğe kısa bir zaman kala, kendilerine “Fikir ve Aksiyon” adını veren bir grup gerici, “Etkinliğe hiç bir şekilde izin vermeyeceğiz diyerek” tehditte bulundu.

AKP medyası ve troller boş durmadı

Gericilerin tehdit bildirisine bugün AKP medyası ve kimi islamcı sosyal medya hesaplarından destek gecikmedi. Başta Star Gazetesi ve Yeni Akit olmak üzere AKP’nin yayın organlarının hedef gösterdiği etkinlikle ilgili Twitter’de “İslam’a hakaret edildiği” yorumları yapıldı.

Kısıtlama kararı

Öte yandan fakültenin aldığı kararla, yıllardır halka açık şekilde yapılan kutlamaya bu yıl öğrenciler, öğretim elemanları ve çalışanlar dışında kimsenin alınmayacağı duyuruldu. Duvar’dan Nurettin Öztatar‘ın haberine göre, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı, öğretim elemanlarına gönderdiği yazıda yasağın gerekçesini “Üniversite genelinde halen uygulanan güvenlik önlemleri” olarak açıkladı.

Dekanlığın gönderdiği duyuru şöyle:

“Geleneksel İnek Bayramı etkinlikleri 4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Ankara Üniversitesi genelinde halen uygulanan güvenlik önlemleri gereğince; İnek Bayramı süresince Cebeci Kampüsü’ne sadece kampüs öğrencileri, öğretim elemanları ve çalışanları alınacaktır. Misafirlerin ve mezunların kampüse girişi mümkün olamayacaktır.

Gereğini saygılarımızla rica ederiz.
DEKANLIK”