Gerici eğitimden korkunç manzaralar: "Anne ben günahkarım, çok günah kazanmadan ölmem lazım"

Eğitimde dinselleşme sonucunda psikolojisi bozulan çocuk örnekleri çoğalıyor.

Gerici eğitimden korkunç manzaralar:

AKP’ni eğitimde gericiliğin gazına bastığı son dönemde okullarda laikliğe ve pedagoji bilimine aykırı şekilde dikte ettirilen dini öğretiler, çocukların psikolojilerinin bozulmasına yol açıyor. Okullarda daha önce de bir çok kez haberlere yansıyan skandal uygulamanın bir yenisi de İzmir’in Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi’nde bulunan Nedret İlhan Ketenci İlkokulu’nda yaşandı.

T24‘te yer alan habere göre derslerde çocuklara “Allah ve anne sevgisi için ölünmesi gerektiği, sevgiyi göstermenin yolunun itaat etmekten geçtiği”nin anlatıldığı ortaya çıktı. Veliler çocuklarının, “Anne ben günahkarım, çünkü küfür ediyorum. Çok günah kazanmadan ölmem lazım” dediğini aktardı.

Çocukları 5. ve 6. sınıflarda okuyan veliler, durumu çocuklarının anlatmasıyla öğrendi. Aysel Güven isimli bir veli, “Bir gün bir arkadaşım aradı, çok üzgün ve ne yapacağını bilemez haldeydi. Çok korkmuştu. 6. sınıfa giden oğlu okuldan eve gelince, ‘Anne ben seni çok seviyorum, senin için ölürüm hatta şu an senin için balkondan atlarım’ demiş. Yaşadığı şok ve kaygı bana anlatırken hâlâ üzerindeydi. Çocuğuna ‘Bu nerden çıktı? Nerden öğrendin?’ demiş. Çocuk da din öğretmeninin derste, Hz. İbrahim’in oğlunu kurban ediş hikâyesini anlattığını ve ‘Allah ve anne sevgisi için ölünür’ dediğini söylemiş” diyerek yaşananları anlattı.

“Anne çok günah kazanmadan ölmem lazım”

Aynı okulda çocuğu olan ve ismini vermek istemeyen bir başka veli de oğluyla yaptığı bir sohbeti anlattı. 5. sınıfa giden oğlunun yanına gelerek “Anne ben günahkarım, çünkü küfür ediyorum. Çok günah kazanmadan ölmem lazım” dediğini aktaran veli, “Bunun üzerine ‘Küfür etmek kötü bir davranıştır ama küfür ettik diye ölmemiz gerekmez. Hatalı davranışlarımızı düzeltmeliyiz’ dedim ve ‘Sana bunları kim anlatıyor?’ diye sordum. O da ‘Din öğretmeni anlattı’ dedi. Çocuklarımız büyük tehlike altında ve biz ne yapacağımızı bilemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Peygamberi kurtardığı içim örümcek en faydalı”

Aynı veli başka bir velinin anlattıklarını da aktarıyor: “Arkadaşım da çocuğuyla yaşadıklarını anlattı. Çocuğu derste anlatılanları annesine söylemiş. Öğretmen derste ‘İnsanlığa en faydalı hayvan hangisi biliyor musunuz?’ diye sormuş. Çocuklar da ‘At, eşek, koyun, tavuk vs.’ diye saymışlar. ‘Hayır’ demiş öğretmen, ‘Hz. Peygamber’i kurtardığı için örümcektir’ demiş. Bunu din kültürü öğretmeni anlatıyor. Hayvanları faydalı faydasız diye ayırıyor ve bunu dini referanslara dayandırarak bir kültür haline dönüştürüyor.”