Genelkurmay Savcılığı yandaş çifti ifadeye çağırdı

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, AKP'li yazarlar Rasim Ozan Kütahyalı ile eşi Nagehan Alçı'yı "tanık" sıfatıyla ifade vermeye çağırdı.

Genelkurmay Savcılığı yandaş çifti ifadeye çağırdı

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, AKP’li yazarlar Rasim Ozan Kütahyalı ile eşi Nagehan Alçı’yı öne sürdükleri “askeri hareketlenme var” iddiaları nedeniyle “tanık” sıfatıyla ifade vermeye çağırdı.

AKP’nin yayın organlarından Sabah gazetesinin yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) başlayan türban serbestisiyle ilgili olarak 27 Şubat’ta “Ordudaki başörtüsü yasağının kaldırılması bu eski darbeci kesimin aklını tamamen başından aldı ve bir askeri hareketlenme içine girdiler” iddiasını ileri sürmüştü. Aynı şekilde eşi Nagehan Alçı da köşe yazısında “TSK içindeki sözde sol Kemalist duyarlılığa sahip darbeci zihniyette ‘kıpırdanma’ başladı.” diye yazmıştı. İddialar üzerine Genelkurmay Başkanlığı soruşturma başlatmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, yaklaşık yandaş çifti iddialarından bir ay sonra tanık olarak ifade vermeye çağırdı. Savcılığın tebligatında şu ifadelere yer verildi.

“Askeri Savcılığımızca yürütülmekte olan 2017/100 esas sayılı soruşturmaya esas olmak üzere;
Rasim Ozan Kütahyalı ve Nagehan Alçı’nın tanık sıfatıyla ifadelerinin tespiti için 06 Nisan 2017 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığında hazır bulundurulmalarının teminini rica ederim”