Genelkurmay Başkanı Akar cami yaptırıyor

Akar, ailesi adına memleketi Kayseri’de cami yaptırıyor. 

Genelkurmay Başkanı Akar cami yaptırıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ailesi adına memleketi Kayseri’de cami yaptırıyor. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ailesi, önce merkez Melikgazi ilçesi Eğribucak Mahallesi’ndeki bağ evlerinin bulunduğu alanda cami yaptırmak istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Orgeneral Akar ve ailesine, Asri Mezarlık girişinde inşaatına başlanan 750 kişilik, 2 minareli Mezarlık Camii’nin yaptırılmasını önerdi. Genelkurmay Başkanı ve ailesi bu teklifi kabul etti.

Caminin kısa sürede açılması planlanıyor.Akar ve ailesinin bu işini Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, komutanın adının bir bulvara verilmesi sonrası açıklayan Başkan Mustafa Çelik, şöyle dedi:

“Hulusi Paşa ve ailesinin öncelikle isteği kendi bağ evlerinin bulunduğu Eğribucak semtine bir cami yapılmasıydı. Ancak, 29 Nisan’da dayısı Rıza Maraşlıoğlu’nun ölümü nedeniyle Kayseri’ye cenaze töreni ve taziyeye geldiğinde kendisine Mezarlık Camii yaptırması konusunda ben öneride bulundum. Hulusi paşa ve ailesi bu teklife sıcak baktı.”