Gazi'de gençlerin öldürülmesine ilişkin soruşturmada 'gizlilik' kararı!

İstanbul Gazi Mahallesi'nde polisin açtığı ateş sonucu iki gencin öldürülmesine ilişkin soruşturmada 'gizlilik' kararı alındı.

Gazi'de gençlerin öldürülmesine ilişkin soruşturmada 'gizlilik' kararı!

İstanbul Gazi Mahallesi’nde polisin “dur” ihtarına uymadıkları iddiasıyla açtığı ateş sonucu iki gencin öldürülmesi ve üçünün de yaralanmasına ilişkin soruşturmada ‘gizlilik’ kararı alındı.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 14 Nisan’da Gazi Kent Ormanı’ndan eğlenen beş genç, saat 22.00’da dönüş yolundayken polis tarafından durduruldu. “Dur” ihtarına uymayarak kaçtığı iddia edilen beş gencin arkasından polis ateş etti. Açılan ateş nedeniyle Oğuzhan Erkul ve Barış Kerem kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybederken, diğer üç arkadaş da yaralandı. Polisin olay tutanağında, ön koltukta oturmakta olan gencin kucağında uzun namlulu silah olduğu ve polise ateş edildiği ileri sürüldü. Ancak gençler kucaklarında silah değil, bağlama olduğunu savundu.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz‘ın haberine göre, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Nisan’da Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurup “müdafi ya da taraflarca dosya içeriğinden bilgi ve belge alınmasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceği” gerekçesiyle kısıtlama kararı verilmesini istedi. Hakimlik de talebi kabul ederek kısıtlama kararı verdi.