Gaziantepspor'da iş bırakma eylemi: Yönetim tesislere sokulmuyor

Gaziantepspor'da kulüp çalışanları alacaklarını tahsil edemedikleri için iş bırakma eylemi başlattı.

Gaziantepspor'da iş bırakma eylemi: Yönetim tesislere sokulmuyor

Gaziantepspor’da kulüp çalışanları alacaklarını tahsil edemedikleri için iş bırakma eylemi başlattı.

Sabah saatlerinde Celal Doğan Tesisleri’nde toplanarak karar alan kulüp çalışanları, aylardır maaş alamamaları ve işten çıkarılma tehdidi nedeniyle tesislerin kapısında oturma eylemi başlattı.

Kulübün eski başkanı İbrahim Kızıl’ın görevinden ve kulüp üyeliğinden istifasının ardından kulüpte sular durulmadı. Yüksek boyutlardaki borçları gerekçe gösteren kulüp uzun süredir ödeme yapmayınca çalışanlar bugün iş bıraktı. Haklarını isteyen çalışanların yönetimi de tesislere sokmadığı öğrenildi.

Kulübün başkan adaylarından Hasan Şahin de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Futbolcuların ve işçilerin yemek su ve yol parası olmadığı için tesiste grev isyan başladı” ifadelerini kullandı.

Yeni yönetim de çatırdıyor

Öte yandan yeni başkan Mutlu Özpineci’nin yönetimi de bugün istifalarla sarsıldı. Kulüpt’ 4 ismin görevini bıraktığını kulübe bildirdiği öne sürüldü. Bu isimlerin, İzzet Bakır, Necmettin Polat, Hayri Ünal ve Mustafa Tatar olduğu belirtiliyor. Daha önce de kulübün 17 yıllık müdürü Mehmet Bilgiç’in istifa ettiği açıklanmıştı.