Gazeteci Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat hakkında tahliye kararı

323 gündür tutuklu yargılanan gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat için tahliye kararı verildi.

Gazeteci Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat hakkında tahliye kararı

Kamuoyunda ‘Sosyal Medya Davası’ olarak bilinen 6 gazetecinin yargılandığı davada ikinci duruşma bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Davada Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten tutuklu yargılanırken, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik, DİHA Muhabiri Metin Yoksu, Etkin Haber Ajansı (ETHA) Haber Müdürü Derya Okatan, ile Yolculuk Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın  ise tutuksuz yargılanıyordu. 

Çağlayan’daki İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında Mahir Kanaat ve eski Diken editörü Tunca Öğreten, adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağıyla tahliye kararı verildi.

Davanın üçüncü duruşması 3 Nisan 2018 tarihine saat 11.00’a ertelendi.

Neyle suçlanıyorlar?

RedHack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri için yargılanan gazeteciler Çelik, Yoksu, Okatan ve Sargın “Örgüt propagandası yapmak” ve “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme”, Öğreten “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunma”, Kanaat ise “Örgüt üyeliği” iddialarıyla suçlanıyor.